Bel voor een pedicure afspraak:

06-54 670 503

Waarom uw voeten belangrijk zijn en hoe de voeten te verzorgen bij diabetes

Als u diabetes heeft, zijn er drie redenen waarom u aandacht moet besteden aan uw voeten.

1
Ten eerste, diabetes kan invloed hebben op de bloedsomloop. Dit betekent dat sommige patiënten met diabetes lijden aan verminderde doorbloeding van de voeten, dat vervolgens ook invloed heeft op de huid en kan leiden tot voetproblemen.


2
Ten tweede, de zenuwen in de voet kunnen ook beïnvloed worden door diabetes. Met een verminderd gevoel in de voeten, kunnen patiënten het risico lopen om hun voeten te beschadigen door slecht passend schoeisel of door wondjes veroorzaakt door kleine objecten. Het verlies van controle over de zenuwen in het onderbeen en de voet betekent dat het vermogen om te zweten beperkt is, en dit kan leiden tot droge voeten.


3
Ten derde wordt diabetes geassocieerd met een verhoogd risico om infecties op te lopen en kan tegelijkertijd gevaar vormen voor het immuunsysteem om ziektes te bestrijden. Dit is vooral het geval wanneer de bloedsuikerspiegel te hoog is. Indien onbehandeld kunnen diabetici eventueel een voet infectie oplopen die kan verspreiden en leiden tot ernstige complicaties.

Vind een crème die prettig is voor jou

Een ander belangrijk punt betreft voetcrème is dat het er een moet zijn die u prettig vindt om te gebruiken. Als u niet tevreden bent met de crème die u heeft, zult u deze nooit gebruiken, ongeacht hoe goed het is. Dit betekent over het algemeen dat het gemakkelijk te gebruiken moet zijn en dat er zichtbare resultaten te zien moeten zijn. Bovendien moet een voetcrème voor diabetici aan bepaalde eisen voldoen. De compatibiliteit tussen de huid en de crème moet bijvoorbeeld dermatologisch worden onderzocht - zoals het geval is met mijn crème producten. Bovendien hebben de crèmes een aangename geur, wat een voordeel is ten opzichte van de meeste andere beschikbare crèmes voor diabetici.

Aanbevelingen voor verzorging van de voeten bij diabetes

Het is belangrijk voor patiënten met diabetes om bewust te worden van het feit dat hun voeten speciale zorg nodig hebben, om voetproblemen te voorkomen. Het controleren van voeten moet een natuurlijk onderdeel van de dagelijkse routine van diabetici worden. Dit kan worden bereikt door een vast onderdeel te maken van de behandeling, bijvoorbeeld elke ochtend na de douche of vlak voor het slapen gaan. Ook moet er rekening gehouden worden met de volgende aanbevelingen.


Reguliere, intensieve zorg voor lange termijn resultaten

Met behulp van de juiste producten op een regelmatige basis zal de conditie van de voeten gehandhaafd en verbeterd worden. De Anti Eelt producten bieden oplossingen geschikt voor diabetici om eelt te verminderen.


Zorg elke dag goed voor je voeten

Elke dag een korte voetbad van slechts vijf minuten met milde zeep en lauw water tussen de 30-35°C wordt aanbevolen voor diabetici. Het is ook belangrijk om de watertemperatuur telkens op te meten met een thermometer, aangezien het moeilijk is voor iemand die diabetes heeft om de temperatuur te beoordelen, aangezien de voeten kunnen lijden aan gevoelsverlies. Als de voet gewond is, kunt u van het bad afzien. Als u toch besluit te baden, moet u uw voeten volledig droog maken, aangezien het water verstopt kan raken in de plooien van de voet, wat uiteindelijk schimmelinfecties kan veroorzaken.


Houd uw teennagels verzorgd en soepel

Diabetici moeten vaker hun teennagels vijlen in plaats van de nagelknipper te gebruiken. De vorm van de nagel moet bovendien een afspiegeling zijn van de natuurlijke curve van de nagelriemen. Na het knippen van de nagels moeten de nagelriemen voorzichtig worden teruggedrongen met een houten pedicure stok. Een goed moment om dit te doen is direct na het douchen, want dan zijn de nagelriemen het zachtst.Hou de teennagels glad, haal er niet te veel van af en zorg ervoor dat de nagelriemen zorgvuldig terug geduwd worden.

Raadpleeg uw arts

Als u diabetes heeft, is het belangrijk voor u om uw reguliere afspraken bij te wonen. Zodra u eventuele veranderingen aan de huid op uw voeten ziet, moet u een arts raadplegen. Als u bent gediagnosticeerd met diabetes of advies nodig hebt bij het kiezen van de juiste voetcrème, moet u een arts raadplegen over welke producten geschikt zijn voor u om de huid intact en goed gehydrateerd te houden en om mogelijke besmetting of voetproblemen te voorkomen.


Bovenstaande tips en adviezen vervangen medisch advies niet. Lees de gebruikersinstructies op de productverpakking goed. Raadpleeg een medisch specialist wanneer onze tips niet helpen of in het geval dat je verwacht een medische aandoening te hebben.

Reuma patiënt

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Iedereen kan reuma krijgen, ook op jonge leeftijd. Ontstekingsreuma, weke delen reuma en artrose zijn veel voorkomende aandoeningen. De meeste mensen met reuma hebben last van pijnlijke en stijve gewrichten of spieren en zijn snel vermoeid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk en kan dit beperkingen geven in het dagelijks leven.


Een veel voorkomend probleem bij mensen met reuma is het optreden van voetklachten Door de ontstoken gewrichten kan het lopen en staan erg pijnlijk zijn. Ongeveer 80-90% van de reumapatiënten ervaart klachten in de voeten.


Een podotherapeut kan (eventueel in samenwerking met de reumatoloog en orthopedisch schoenmaker) uw klachten behandelen en verlichting bieden.


De (medisch) pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen. Zij heeft de beschikking over specialistische technieken (anti druktechnieken door middel van vilt, nagelregulatie door middel van het plaatsen van nagelbeugels, nagelreparatie) waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen.